Food


Sinikan sienipiirakka

Tämä resepti on lapsuudenystäväni äidiltä. Paras sienipiirakka, jonka tiedän!

Tarvitset:

½ tlk maitorahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
4 dl herkkutatteja, kanttarelleja tai muita sieniä
1 dl hienonnettua purjoa
½ tlk maitorahkaa
1 dl kermaa
2 munaa
suolaa
persiljaa

Tee näin:

Sekoita rahka ja pehmeä rasva. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Läpimitta 27 cm.) Pistele ja paista uunin alaosassa 225 asteessa 15 minuuttia.

Valmista täyte. Hinonna sienet ja keitä niitä hienonnetun purjon kera kattilassa omassa liemessään. Anna hieman jäähtyä. Lisää rahka, kerma ja keskenään vatkatut munat. Mausta suolalla ja lisää hienonnettua persiljaa. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista 15-20 minuuttia.




Vielä yksi uusi sivu. Tänne ajattlin julkaista kaikkea ruokaan liittyvää. Kun pääsen Tukholmaan laitan tänne upean mansikkakakkuohjeen.

Eilen Stefan kokkasi meille helpon, hyvän kesäruoan: Mozzarellalla ja savukinkulla täytettyjä kanafileitä ja salaattia. Super helppoa ja hyvää. Leikaa kanafileet (ilman marinadia) keskeltä auki, niin että siitä tulee yksi iso pihvi. Hakkaa se ohueeksi. Laita yhdelle puolelle mozzarellaa ja savukinkkua. Sitten toinen puoli päälle. Paneroi ja ruskista kevyeesti voissa pannulla. Sitten vielä 15 min uunissa ja valmista! Hyvää!


Mummin kulitsaohje. 

Esivalmistelut:

Raasta/kuori appelsiinistä kevyt kerros. (Vain oranssi osa, ei valkoista.) Pilko hienoksi ja ripottele sokeria päälle. Anna kuivahtaa.

Pese ja kuivata rusinat.

8 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
1,5 dl maitoa
150 g voita
2 munaa ja yksi voiteluun
1,5 dl sokeria
75 g rusinoita
25 g mantelirouhetta
25 g appelsiininkuorta
0,5 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
koristeluun: kaakaotomusokeria

Sekoita tuorehiiva tilkkaan vettä ja sokeria ja anna kohota lämpimässä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota se hiivaan. Lisää joukkoon vajaat puolet vehnäjauhoista ja anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Sekoita keltuaiset sokerin ja vaniliinisokerin kanssa. Lisää voisula ja suola. Sekoita. Lisää joukkoon vatkatut valkuaiset. Sekoita kaikki taikinan joukkoon ja lisää loputkin jauhot. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Lisää joukkoon rusinat, appelsiini ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. (Taikina peittää n. 1/3 vuoan tilavuudesta.) Anna kohota 2/3 osaan. Voitele varovasti keltuaisella ja paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 30 min. (Paistamisen loppuvaiheessa voit laittaa kostean leivinpaperin kulitsan päälle, jottei se palaisi.) Koristele esim. Kaakaotomusokerilla, suklaalla ja mantelilastuilla.

Tarjoile Pashan kanssa.

Onnea matkaan!




Lupasin ajat sitten lisätä tänne maailman parhaan mansikkakakku ohjeen. Nyt täytän lupauksen. Lue ja leivo!

1 Limevailjakastike:

1 limen kuori raastettuna
1/2 limen mehu puristettuna
1/2 vaniljatanko + siemenet
3 munan keltuaista
2 1/2 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl maizena suurustetta

Pese ja raasta limen kuori kattilaan. Purista sekaan puolikkaan limen mehu. Jaa vaniljatanko pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet ja lisää ne kattilaan. Lisää sekaan myös puolikas kuori. Sekoita loputkin aineet sekaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastikkeesta tulee paksua. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kun kastike on jäähtynyt siivilöi se siivilän läpi.

2 Marenkitangot:

2 munan valkuaista
1 1/4 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 90 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon myös sokeri. Laita vaahto pursottimeen ja pursota 1 cm paksuja tankoja leivinpaperin päälle. Kuivata marenkitangon uunissa 2-3 tuntia.

3 Kakkupohja

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka (n. 26 cm halkaisijaltaan). Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi myös pistaasipähkinät. Paista uunin alaosassa noin 40 min. Anna jäähtyä.

4 Kakun kokoaminen

Jaa pohja neljään osaan. Levitä puolet vaniljalimekastikkeesta ensimmäiselle levylle. Muussaa 1/2 litraa mansikoita ja levitä ne toisen levyn päälle. Levitä loput vaniljalimekastikkeesta kolmannen levyn päälle ja laita kansi päälle. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi. 

Tarjoiluvaiheessa: Vatkaa 4 dl kermaa ja levitä kakun päälle. Pilko marenkitangot ja koristele niillä kakun reunat. Levitä pinnalle vielä 1/2 litraa mansikoita. 

Alla on kuva tästä kakusta. Leivoin sen Alicelle syntymäpäiväkakuksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Anna Silivanenko © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects