Lukijoiden toiveesta julkaisen mummin kulitsa ohjeen :)
Esivalmistelut:
Raasta/kuori
appelsiinistä kevyt kerros. (Vain oranssi osa, ei valkoista.) Pilko hienoksi ja
ripottele sokeria päälle. Anna kuivahtaa.
Pese ja kuivata
rusinat.
8 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
1,5 dl maitoa
150 g voita
2 munaa ja yksi
voiteluun
1,5 dl sokeria
75 g rusinoita
25 g
mantelirouhetta
25 g
appelsiininkuorta
0,5 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
koristeluun:
kaakaotomusokeria
Sekoita tuorehiiva
tilkkaan vettä ja sokeria ja anna kohota lämpimässä. Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi ja liota se hiivaan. Lisää joukkoon vajaat puolet
vehnäjauhoista ja anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Sekoita keltuaiset
sokerin ja vaniliinisokerin kanssa. Lisää voisula ja suola. Sekoita. Lisää
joukkoon vatkatut valkuaiset. Sekoita kaikki taikinan joukkoon ja lisää
loputkin jauhot. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Lisää joukkoon rusinat, appelsiini ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhoitettuun vuokaan. (Taikina peittää n. 1/3 vuoan tilavuudesta.) Anna
kohota 2/3 osaan. Voitele varovasti keltuaisella ja paista uunin keskitasolla
220 asteessa noin 30 min. (Paistamisen loppuvaiheessa voit laittaa kostean
leivinpaperin kulitsan päälle, jottei se palaisi.) Koristele esim. Kaakaotomusokerilla,
suklaalla ja mantelilastuilla.
Tarjoile Pashan
kanssa.
Onnea matkaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti