1958 vuoden kulitsa ohje

Lukijoiden toiveesta julkaisen mummin kulitsa ohjeen :)

Esivalmistelut:

Raasta/kuori appelsiinistä kevyt kerros. (Vain oranssi osa, ei valkoista.) Pilko hienoksi ja ripottele sokeria päälle. Anna kuivahtaa.

Pese ja kuivata rusinat.

8 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
1,5 dl maitoa
150 g voita
2 munaa ja yksi voiteluun
1,5 dl sokeria
75 g rusinoita
25 g mantelirouhetta
25 g appelsiininkuorta
0,5 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
koristeluun: kaakaotomusokeria

Sekoita tuorehiiva tilkkaan vettä ja sokeria ja anna kohota lämpimässä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota se hiivaan. Lisää joukkoon vajaat puolet vehnäjauhoista ja anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Sekoita keltuaiset sokerin ja vaniliinisokerin kanssa. Lisää voisula ja suola. Sekoita. Lisää joukkoon vatkatut valkuaiset. Sekoita kaikki taikinan joukkoon ja lisää loputkin jauhot. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Lisää joukkoon rusinat, appelsiini ja mantelirouhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. (Taikina peittää n. 1/3 vuoan tilavuudesta.) Anna kohota 2/3 osaan. Voitele varovasti keltuaisella ja paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 30 min. (Paistamisen loppuvaiheessa voit laittaa kostean leivinpaperin kulitsan päälle, jottei se palaisi.) Koristele esim. Kaakaotomusokerilla, suklaalla ja mantelilastuilla.

Tarjoile Pashan kanssa.

Onnea matkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Anna Silivanenko © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects