Hauska fakta nykyajan lapsista

Kuuntelin tässä yksi päivä Alex Schulmanin ja Sigge Eklundin podcastia. (Jos haluatte ladata keskustelun, se löytyy iTunesilta.) Siinä miehet keskustelivat kuinka nykyajan tekniikka ja tarkemmin sanottuna iPadit vaikuttavat lapsen luovuuteen. Sigge kertoo kuinka hän huomaa omissa lapsissaan, että he ovat eri tavalla luovia kuin, mitä he olivat lapsina. Esimerkkinä he käyttävät rahan tienaamista. Parikymmentä vuotta sitten lapset tienasivat taskurahaa kunnianhimoisilla keinoilla: Maalaamalla aitoja, leipomalla ja myymällä pullia, tekemällä ja kopiomalla oma lehti.. yms vaastaavaa vaativaa.

Nykyään lapset ovat kuitenkin luovia eri tavalla. Siggen yhdeksän vuotias poika pelaa paljon iPadilla. Siihen hän ostaa usein uusia appeja, jotka maksavat seitsemän kruunua kappale. Vanhemmat vähentävät summan hänen viikkorahoistaan. Poika on huomannut että pikku summista kertyy nopeasti iso potti. Niinpä hän on keksinyt seruraavan tavan tienata rahaa: Hän tarjoutuu tekemään erilaisia pikku töitä seitsemästä kruunusta (sama hinta kuin apilla :)). Esim. Sigge kertoo kuinka joskus aamulla on väsynyt eikä jaksaisi nousta nuorimman kanssa ylös, silloin tulee yhdeksän vuotias ja tarjoutuu vahtimaan nuorinta vartin verran seitsemällä kruunulla. Jokainen väsynyt isä on valmis maksamaan seitsemän kruunua aamulla, jotta saisi olla vartin pidempään sängyssä. Tai roskat pitäisi viedä, yhdeksän vuotias on jo vierellä ja tarjoutuu tekemään sen seitsemästä kruunusta.

Kuun lopussa yhdeksän vuotiaalta tulee aina 500 kruunun lasku.  Aika hauska. Yhdeksän vuotias on ymmärtänyt, että hänen on oltava aina siinä lähellä taustalla ja kun tilaisuut tulee hän tarjoutuu tekemään homman vain seitsemästä kruunusta, joka akkumuloituu isoksi potiksi.

Innolla odotan, mitä hauskaa Alice keksii tulevaisuudessa. Tällä hetkellä hän keskittyy vielä leikkimään muovipuhelimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Anna Silivanenko © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects