Tallinna

Tänään kotiuduimme Tallinnan risteilyltä. Laivamatka oli ihan ok. Meri oli tyyni ja saaristo näytti upealta auringonlaskussa. Siinä kaikki mukavat puolet. Buffetin ruoka oli suuri pettymys. Pieni valikoima ruokia ahtaassa ravintolassa. Alice ei jaksanut keskittyä ruokailuun, vaan flirttaili muiden ihmisten kanssa ja yritti heittää pöydältä lattialle niin monta esinettä kuin mahdollista. Ei siis mitään nautintoa meille. Huonon ruoan lisäksi laivalla ei ollut mitään tekemistä. Meistä kumpikaan ei pelaa raha-automaatteja ja disco on pois suljettu vaihtoehto. Niinpä Alicen nukahdettua me työnsimme sängyt yhteen, avasimme punkkupullon ja käperryimme katsomaan ruotsalaista versiota tanssii tähtien kanssa ohjelmasta.



Lauantai aamuna saavuimme Tallinnaan. Ilma oli täydellinen. Aurinko paistoi ja oli niin kesäistä. Kävelimme satamasta vanhaan kaupunkiin, jossa tapasimme serkkuni Katrinan. Tapaamme sen verran harvoin, että nauru oli herkässä koko ajan. Nousimme vanhan kaupungin korkeimmalle kohdalle, jossa sijaitsee valtavan kaunis iso ortodoksinen kirkko. Lähellä kirkkoa on näköalapaikka, josta avautuu upea näkymä vanhan kaupungin kattojen ylle. Kaunista ja romanttista. 



Seuraavaksi oli Alicen vuoro syödä lounas ja käydä nukkumaan. Tytön nukahdettua vaunuihin, me suunnattiin Beerhouseen (http://www.beerhouse.ee/) lounaalle. Tässä ravintolassa tulee käytyä jokaisella Tallinnan reissulla. Herkullista ruokaa ja panimon omaa olutta. Olut tarjoillaan puolen litran tai litran laseissa ja janoiset voivat ostaa pöydän päädyssä olevan oluthanan käyttöönsä. Alkuruoan sijaan tilasimme valkosipulileipiä. Oh niin valkosipulisia, rapeita, hyviä!


Beerhousen jälkeen tapasimme toisen serkkuni Marian ja kummitätini. Kaikki halusivat tavata Alicen. Ihanan fikan ja monen naurutuokion jälkeen oli aika palata laivalle. Koko seurue saattoi meidät terminaaliin. Lämmin tunne rinnassa jätimme Tallinnan taaksemme ja aloitimme kotimatkan kohti Ruotsia.






Kummi, Katrina, minä ja Maria.
Sunnuntaina Alice heräsi puoli seitsemältä pirteänä uuteen päivään. Me tytön kävimme syömässä kahdestaan aamupalan, sillä aikaa kun isi sai nukkua pari tuntia lisää. Sitten viimeiset taxfree ostokset ja kotiin! 

1 kommentti:

  1. Kiva reissu oli näköjään. Harmittaa ku en päässy tulee. Siellä oli ainakin kirkko jossa mut oli kastettu ja eduskuntatalo siitä vastapäätä :)

    VastaaPoista

 
Anna Silivanenko © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects